Venäjän kielen tietokoneavusteisia opetusohjelmia

Kapusta CD-ROM on professori Arto Mustajoen suunnittelema, jo monissa Suomen oppilaitoksissa sekä kodeissa tuttu ohjelma, joka perehdyttää oppijan venäjän kielen aakkosiin pelien, tietovisailun ja seikkailun avulla.Sopii käytettäväksi peruskoulun yläasteelta aina aikuisopetukseen asti. Ohjelmassa lähdetään liikkeelle sanoista, jotka on helppo tunnistaa tai arvata ilman aiempaa venäjän kielen tuntemusta. Kielen rakenteita tai sanontoja fraasitasolla ohjelma ei sisällä, vaan ohjelma painottuu nimenomaan aakkosten opetteluun ja sanojen rohkeaan tunnistamiseen. Lisää tietoa löytyy Discimuksen Oy:n sivuilta.

Master - venäjän kielen mestari, on professori Arto Mustajoen johtaman tekijäryhmän suunnittelema ohjelma, joka kärsivällisesti opettaa venäjän kielen substantiivien ja adjektiivien taivutusta kaikissa venäjän kielen sijamuodoissa, niin yksikössä kuin monikossa. Ohjelma on perusteellinen, poikkeukselliset taivutusmuodotkin on huomioitu. Ohjelmassa on eri vaikeustasoja kouluopetuksesta aina yliopisto-opetukseen asti. Esimerkkilauseet ovat mukavia ja niissä kertaantuvat mukavasti samalla myös monet venäjän kielen keskeiset verbit. Jännittävyyttä ohjelmaan tuo lausegeneraattori, jonka ansiosta esimerkkilauseet vaihtelevat. Tarkemmat tiedot Discimus Oy:n sivulta.

The Rosetta Stone - valikoimasta löytyy USA:ssa valmistettu venäjän kielen CD-rom kurssi, joka opettaa venäjää alusta asti kielikylpyperiaatteella näennäisesti ilman kielioppia. Ohjelma perustuu vahvaan visualisointiin. Ohjelma kasvattaa sanavarastoa ja sopii peräti ala-aste -ikäisistä aikuisille. Ohjelman voi asentaa oppilaitoksessa lähiverkon palvelimelle. The Rosetta Stone -sarjasta löytyy myös kuuden kielen alkeet sisältävä Power-Pack -CD. Tarkemmat tekniset ja hintatiedot The Rosetta Stone -sivulta tai maahantuojalta: Portteri Oy.

Euro Talkin Talk Now-sarjan CD-rom -tuote Opi venäjää on oikea valinta, kun venäjän käyttökielestä halutaan saada yleiskäsitys tehokkaasti lyhyessä ajassa. Kielen oppimista tukee vahva visuaalisuus ja tavallisimmat venäjän kielen sanonnatkin on otettu mukaan. Ohjelmaa edustaa Suomessa Plan 1.

Kaikki yllä luetellut ohjelmat ovat saatavissa hyvinvarustetuista kirjakaupoista.


Erinomainen hakupalvelu, josta löytyy venäjän kielen opetusohjelmia, on
University of Minnesotan sivulla.

Lisää tietokoneavusteisia kielikursseja, muidenkin kielten kuin venäjän:
Edumedia kieliohjelmat


Sivun maalaukset: Marina Ahonen
päivitetty 28.06.1997 | teija.lehto@cc.tut.fi
 

 


Venäjää
verkossa