Arvoisa lisensiaattikoulutusohjelmaan saapuva

Muodollinen hyväksymisesi pitäisi kaiken järjen mukaan tapahtua tämän viikon torstaina Tampereen yliopistossa ja siitä saat eri tiedon sieltä ensi viikon alussa. Koulutusohjelmaan liittyvä ensimmäinen viikonvaihde-seminaari pidetään Päivölän kansanopistolla Valkeakoskella 20-22.9., alkaen perjantaina klo 18.00 ja päättyen sunnuntaina n. klo 14.00. Tässä ensimmäisessä seminaarissa käydään läpi mm. seuraavia koulutusohjelmaan liittyviä käytännön asioita; ensi vuoden seminaarien ajankohdat, yhteiset kirjatilaukset, ohjelman rakenne ja pedagoginen toteutus.

Lisäksi suurin osa ensimmäisestä viikonvaihteesta käytetään analyysin opiskeluun, lähinnä kertaukseen. Opettajana toimii apul.prof. Jorma Merikoski. Oppikirjana käytetään Andrew Browderin kirjaa: Mathematical analysis sekä tarvittavia monisteita. Se on aivan tuore Springerin julkaisema moderni esitys korkeamman analyysin perusteista. Kirjat ovat jo Päivölässä ja niiden hinta on 300 mk. Lisäksi on saatavilla syksyn lineaarialgebraan liittyvä moniste, hinta 30 mk. Lineaarialgebran opiskelu aloitetaan vasta seuraavalla kerralla 18-20.10.

Yhden tällaisen seminaarin hotellitasoinen täysihoitomaksu on 400 mk. Oheisena on esitteitä, joista ilmenee mm. oppilaitoksen sijainti. Jos tulee junalla Toijalaan, niin kannattaa sopia yhteistakseista asemalta. Matkaa asemalta opistoon on n. 9 km ja taksin hinta n. 75 mk. Osanottajaluettelon perusteella voitte jo sopia näistä. Yksi juna tulee etelästä juuri sopivasti ennen kuutta (17.39) ja taksilla ehtii ajoissa tänne. Voi kysellä asemallakin Päivölään menijöitä samaan taksiin.

Oheisena on myös syksyn viikonvaihde-seminaarien tarkemmat aikataulut. Syksyn lineaarialgebran opetuksesta (laajuus 3 ov., 50 h opetusta ja 70 h itsenäistä työtä) vastaa TTKK:n matematiikan laitoksen johtaja, apul.prof. Seppo Pohjolainen. Allekirjoittanut toimii koulutusohjelman assistenttina ja vastaa kaikista käytännön järjestelyistä, osasta tukiopetusta jne. Koulutusohjelman johtajana ja analyysin (syksyn osuus n. 3 ov = 40 h opetusta ja 80 h itsenäistä työtä) pääopettajana toimii apul.prof. Jorma Merikoski Tampereen yliopiston matemaattisten tieteiden laitokselta. Didaktisista opinnoista vastaa matemaattisten aineiden didaktiikan lehtori FM, KL Harry Silfverberg TaY:sta.

Osassa koulutusohjelmaa on mukana lukio-ikäisiä internaattiprojektien osanottajia sekä olympiavalmennettaviin kuuluvia virtuaaliopiskelijoita.

Antoisaa ja intensiivistä opiskelua alkavan syksyn merkeissä

Kullervo Nieminen, FK

Matem. aineiden opettaja, Valkeakoski-opisto aikuislukio

Projektinjohtaja, matemaattis-luonnontieteelliset projektit,

Päivölän kansanopisto

24.9.1996