Ohjeita WWWBoard-ilmoitustaulun käyttämiseen


Viestin lisääminen

Lisättävässä viestissä tulee olla Otsikko- ja Viestisi-kentät täytettyinä. Otsikko-kentän sisältö näkyy ilmoitustaulun sisällysluettelossa ja se toimii myös linkkinä varsinaiseen viestiin. Viestisi-kenttään kirjoitetaan varsinainen viesti. HTML-tägit ovat sallittuja.

Nimesi-kenttä on siinä mielessä vapaaehtoinen, että omaa nimeä ei ole pakko käyttää, jos haluaa pysyä anonyyminä. Tällöin voi jättää oletusarvon paikalleen. Kentässä tulee kuitenkin aina olla jotain.

Loput kentät voi jättää tyhjiksi.

E-Mail -kenttään voi halutessaan lisätä oman sähköpostiosoitteen, joka ei tosin näy sellaisenaan viestissä, vaan se liitetään linkiksi viestin lähettäjän nimeen. Tällöin lähettäjän nimeä klikkaamalla pystyy lähettämään tälle henkilökohtaista sähköpostia.

Viestiin voi myös lisätä erillisen URL-linkin täyttämällä URL-linkki ja URL-linkin otsikko -kentät. Esimerkiksi

lisää viestiin linkin Hypermedialaboratorion kotisivulle.

Jos viestin alkuun haluaa lisätä kuvan (GIF tai JPEG), Kuvan URL -kenttään lisätään kuvaan osoittava URL-osoite, esim.

Viestin saa lähetettyä painamalla Lähetä viesti -näppäintä sivun alareunassa. Tämän jälkeen avautuu sivu, jossa vielä kerrotaan, mitä uuteen viestiin tulikaan laitettua. Virheiden korjaaminen ei ole kuitenkaan enää mahdollista tässä vaiheessa.

Tärkeää:

Jotta uusi viestisi näkyisi viestien sisällysluettelossa, muista painaa selaimesi Reload-näppäintä, jotta sivun tiedot päivittyvät.


Viestiin vastaaminen

Jos haluat vastata lukemaasi viestiin tai kommentoida sitä, niin se tapahtuu siirtymällä ko. viestin alla olevaan kohtaan Lähetä vastine. Otsikko-kenttään tulee oletusarvoisesti vastattavan viestin otsikko lisättynä Re: -liitteellä. Otsikkoa voi halutessaan muuttaa. Kommentit-kenttä sisältää oletusarvoisesti vastattavan viestin rungon siten, että kunkin rivin edessä on kaksoispiste. Kaksoispistettä käytetään erottelemaan varsinaisen viestin osa uudesta kommenttiosasta. Muuten viestiin vastaaminen tapahtuu samoin kuin aivan uuden viestin kirjoittaminen.


Englanninkielinen FAQ.


Ilmoitustaulun etusivulle